Produktuppdateringar juni 2024

Nyheter i Infobric Workorder

Vi har uppdaterat produkten med några efterlängtade nyheter och flera riktigt vassa förbättringar av dina favoritfunktioner!

Nu får du som använder appen en notis när du har ny dialog att läsa i en arbetsorder. Registret "Anställda" utökas nu till att också innehålla resurser. Vi har även löst några fel i ett par utskrifter, och gjort flera andra mindre förbättringar.

Uppdateringarna släpps klockan 15.00, onsdag 12 juni 2024.

Fler inställningar i Projekttavlan*

Nu kan du visa arbetsorderns rubrik som radrubrik istället för arbetsplatsens adress i Projekttavlan. Du kan ställa in texten att innehålla kombinationer av ordernummer, adress och rubrik. Kontakta oss så hjälper vi dig att anpassa det på bästa sätt för er verksamhet.

Nu kan du även planera samma person eller resurs på flera arbetsordrar samma dag. Det här alternativet måste du aktivt slå på, eftersom grundidén med Projekttavlan är att du ska se vilka resurser som är planerade eller oplanerade per dag.

* Projekttavlan är en funktion som ger dig en grov översikt vem som är var varje dag.

Organisera era resurser

Menyvalet "Anställda" heter nu "Anställda/resurser" och du kan nu att ange vilken typ av planeringsbar resurs en resurs är. Om inget annat anges så hanteras resursen som "person" precis som tidigare, men du kan också välja att ange att en resurs är av typen "Orderlåda". En orderlåda är en opersonlig resurs som är planeringsbar. En "Orderlåda" kan antingen vara en anställd eller en maskin beroende på hur ni planerar er verksamhet. Från "Orderlådan" kan du sedan tilldela arbetsordern till en anställd eller en maskin.

I denna produktuppdatering är detta bara ett sätt att kategorisera era resurser. Vi kommer framöver att lägga till fler funktioner i produkten som riktar sig till olika typer av resurser. Mer information om detta kommer i samband med kommande produktuppdateringar.

För att kunna göra denna typ av inställningar behöver du vara systemadministratör. Kontakta oss via chatten eller kontakta Marie Andersson, Customer Relations Manager, på [email protected] om ni behöver hjälp med att ange vem eller vilka i er organisation som ska vara systemadministratör.

Fler kolumner i sök arbetsorder

I "Sök arbetsorder" kan du nu visa fler kolumner i resultatlistan.

Kolumnerna "Produkt", "Namn på enhet" och "Serienummer på enhet" kan vara relevanta om du använder arbetsordrar kopplade till specifika installerade enheter. Vi har även lagt till möjligheten att visa kolumnen "Intern notering" direkt i sökresultatet.

Vilka kolumner du vill visa styr du via Hantera kolumner.

Utskrift fakturaunderlag - begränsning av textlängder

När du skriver ut fakturaunderlag finns sedan innan en begränsning för antal rader och total textlängd. Istället för att vara en systeminställning visas dessa begränsningar nu direkt i gränssnittet när du skriver ut. Du kan enkelt ändra begränsningarna efter era behov.

Detta gör att texter i Beskrivning i rapporteringsfältet för tidrapport kommer att kortas ned efter ett visst antal tecken eller textrader.

Pushnotiser för dialog i appen

Nu får användare av appen en notis när ny dialog skrivs in på en arbetsorder som de är tilldelade på något sätt.

Användaren kan själv styra pushnotiser genom att gå till Aviseringar - Inställningar för aviseringar.

Förbättringar i Monitor-integrationen

Vi har lagt till nya funktioner i integrationen till Monitor.

• Tidigare skapades en beskrivningsrad med texterna "Rubrik:" och "Beskrivning:" om en arbetsorder saknade både rubrik och beskrivning. Nu skapas ingen första rad med text om någon av dessa fält är tomma.

• Vi har ändrat hur projekt från Monitor förs över till Workorder. Vanligtvis exkluderar vi nu projekt som är kopplade till en kund i Monitor, eftersom de sällan behövs för val i Workorder. Du kan aktivera denna funktion igen om du behöver det.

Om du använder installationsflödet, där arbetsordern skapas från Monitor, har vi gjort följande förbättringar:

• De orderrader som i Monitor kallas "radtyp 4" skickas inte längre över till Workorder.

• Nu kan en arbetsorder kopplas till kundens "standardplats" om adressen eller arbetsplatsen inte finns i Workorder. I så fall skrivs adressen ut tydligt på arbetsordern istället. Denna funktion kräver inställning och hantering av standardplatser i de systemmiljöer där standardplatser tidigare inte var aktiverade för kunden. Dessutom har vi uppdaterat logiken så att alla skrivna adressrader i Monitor nu tas med till adressfältet i Workorder. Kontakta oss för mer information och hjälp med inställning.

• De orderrader som i Monitor kallas "radtyp 4" skickas inte längre över till Workorder.

Förbättringar i Fortnox-integrationen

Tidigare uppdaterades inte priserna korrekt i Basprislistan om man valt att importera priser från Fortnox. Nu uppdateras ändrade priser rätt.

Övriga mindre korrigeringar

• När du trycker på zoom-symbolen i en textruta i appen så visas mailadresser och telefonnummer som klickbara länkar. Tidigare fanns det ett problem där telefonnummer som låg i en länk-text upprepades oändligt många gånger. Detta problem är nu löst.

• I utskriften "Utskrift av ifylld blankett", kunde längre texter tidigare flyta samman med sidfoten på utskriften. Detta är nu löst.