För att kunna redigera och uppgradera licenser behöver du behörigheten systemadministratör. Läs mer om behörigheten och hur du gör om du saknar den här.
I användarhanteringen kan du redigera era licenser. Du kan antingen:
Koppla användare till en annan ledig licenstyp.
Uppgradera eller nedgradera en befintlig licens.
Gå till användarhanteringen
Byt licens på en användare
Använd den här funktionen när du vill byta licens för en användare, till exempel från Bas till Plus eller från Plus till Bas.
Om du till exempel vill byta från Bas till Plus behöver det finnas en ledig Plus-licens. Om det inte finns någon ledig licens skapas en ny, som ni debiteras för.
Klicka på ...-knappen till höger om användaren.
Välj Hantera licenskoppling.
I det nedre vänstra hörnet, klicka på Fler alternativ och Frigör licens från användare.
Klicka på Ja och fortsätt.
Upprepa steg 1 och 2, och välj sedan vilken licenstyp du vill koppla till användaren.
Klicka på Lägg till och Ja för att fortsätta.
Uppgradera eller nedgradera en befintlig licens
Använd den här funktionen när du vill ändra typen på en befintlig licens.
Du kan till exempel uppgradera en Bas-licens till Plus om en användare behöver Plus och det inte finns någon ledig Plus-licens. Då ändrar du användarens befintliga Bas-licens till Plus.
Klicka på knappen med tre punkter till höger om användaren.
Välj Visa licensinformation.
Klicka på knappen med tre punkter till höger om Typ av licens.
Välj Ändra licenstyp.
Välj den nya licenstypen.
Klicka på Ändra och bekräfta ditt val.
Om det finns en ledig licens av typen du vill byta till får du information om att användaren kommer att kopplas till den licensen.
Om det inte finns någon ledig licens får du istället information om att en ny licens kommer att läggas till och att ni debiteras för den.
Prisinformation
När du uppgraderar en licens debiteras mellanskillnaden fram till nästa avtalsperiod börjar.
Om du nedgraderar en licens justeras priset från nästa avtalsperiod.






