Produktuppdateringar augusti 2024

Nyheter i Infobric Workorder

Efter sommaruppehållet har vi uppdaterat produkten med några efterfrågade nyheter och förbättringar.

Vi har gett dialogfunktionen lite extra kärlek i form av både ny funktionalitet och ny design, men vi har också höststädat i menynraden. Utöver det har vi även gjort sju andra mindre förbättringar som gör stor skillnad i din vardag!

Uppdateringarna släpps klockan 15.00, onsdag 28 augusti 2024.

Ny layout för dialog i appen

Dialog under arbetsordrar har fått en ny layout i appen. Du ser dina egna meddelanden högerställda och i blå färg, och övriga är vänsterställda, vita och grupperas under vem som skrivit. Dialogen går också direkt online mot servern när uppkoppling finns, istället för att kräva synkronisering.

Dialog och noteringar för arbetsplats

Nu kan ni ha en dialog kopplad till era arbetsplatser! Precis som du tidigare har kunnat ha en dialog kopplad till en arbetsorder, kan du nu ha dialog kopplad till en arbetsplats. Det gör att du nu kan ha anteckningar och dialoger tillgängliga för alla arbetsordrar med koppling till den aktuella arbetsplatsen.

Radera och redigera egen dialogpost

Nu kan du som appanvändare radera en dialogpost du själv skrivit, alltså meddelanden med blå bakgrund. Om all text i ett inlägg tas bort, raderas hela inlägget. Ändringen gäller både dialog under arbetsorder och arbetsplats.

Ommöblering och städning i menyraden

Hantera kalkyl

Knappen "Hantera kalkyl" som du tidigare hittade inne på fliken "Kostnader" har nu fått flytta upp i menyraden. Med denna kan du öppna en tidigare länkad kalkyl, skapa en ny och nu även koppla en befintlig kalkyl till arbetsordern.

Skicka info

Det tidigare menyalternativet "Skicka SMS" har nu fått namnet "Skicka info". I de fall då alternativet "Skicka epost" är aktivt (möjlighet att istället skicka epost till anställda), visas även detta alternativ nu under "Skicka info".

Widget Kalkyl och förfrågningar - möjlighet till filtrering

Nu kan du använda filter i widgeten för Kalkyl och förfrågningar. Du kan filtrera på datum och statusnivåer.

Förbättringar i planeringsvyn

Tidszon

När man förut arbetade i en annan tidzon än Sverige så hamnade ibland planeringsposterna fel i tid. Detta är nu löst, och nu ser du planeringsposterna i samma tidzon som du är i.

Flytta fram planeringspost 2 veckor

Precis som man tidigare kunna flytta fram en planeringspost en vecka eller en månad via högerklick, kan man nu flytta fram den två veckor.

Veckonummer i Översikt

Nu kan veckonummer visas även i Arbetsordrar > Översikt. På samma sätt som i Planeringsvyn står veckonumret inom parentes i den första dagkolumnen.

Du styr själv om du vill visa veckonummer via [...]-knappen uppe till höger:

Samma tillägg har gjorts i vyn "Detaljerad veckovy" för de användare som har denna aktiverad.

Bättre sorteringsordning i betalningsplaner

Sorteringen av betalningstillfällen i en betalningsplan kunde tidigare bli lite konstig om det var fler än nio betalningstillfällen. Detta är nu löst.

Kontroll vid borttag av distrikt

När du väljer att radera ett distrikt så får du nu en varning om distriktet har kopplats till anställda eller arbetsplatser. Om du väljer att ändå radera, tas distriktet och alla kopplingar bort.

Orderradsdatum på återkommande ordrar

När du skapar återkommande ordrar från en ursprungsorder och väljer att ta med orderrader från ursprungsordern, har orderradsdatumet från ursprungsordern förut använts på orderraderna på de återkommande ordrarna. Detta är nu löst så att det blir det datum som respektive återkommande arbetsorder ligger på.

Fortnox-integration: Uppgifter om installerad enhet

Nu kan du få med information om en installerad enhet i orderbeskrivningen från arbetsordern när order och faktura skapas i Fortnox.