Alla samlingarKalkyl och förfrågningar
Omvandla en förfrågan till en kalkyl
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  1. Klicka på Kalkyl och förfrågningar i vänstermenyn och sedan på Förfrågningar i undermenyn.

2. Öppna upp förfrågningen genom att dubbelklicka på den i listan.

3. Klicka på Skapa kalkyl uppe i det svarta fältet. Då skapas en kalkyl baserat på förfrågningen.

4. Tryck på fliken Kalkylrader och dubbelklicka på en tom rad för att lägga till de poster som är aktuella, för att räkna på kostnader och möjliga intäkter.

5. När du är nöjd med kalkylen kan du generera en offert till kunden i PDF-format. Klicka på utskriftssymbolen längst upp i det svarta fältet

6. Tryck sedan på diskettikonen längst upp i det svarta fältet eller Ctrl+S för att Spara förfrågningen.

Tips!

När du har kalkylen inlagd i systemet är du inte beroende av fristående excelark för att manuellt göra uppföljning.

Du kan också själv skapa en kalkyl från början. Den måste inte komma från en förfrågan.