Alla samlingarKom igång med Infobric Workorder
Kom igång med centrala systemet

Ny i systemet? Börja här! Allt du behöver veta om hur du navigerar och arbetar i det centrala systemet på bästa sätt.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här guiden visar hur det centrala systemet är uppbyggt och hur du navigerar och arbetar i det på bästa sätt. Olika systemuppsättningar kan se olika ut, det betyder att det som beskrivs i guiden inte behöver se ut exakt som ert system gör.

Logga in

För att logga in i det centrala systemet surfar du till http://am.tbx.se via Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari.

Ange användarnamn och lösenord i rutorna till höger och klicka på "Logga in". Om du tidigare har loggat in och knutit kontot till din e-postadress går det bra att använda din e-postadress som användarnamn.

Har du glömt lösenord kan du klicka på ”Glömt lösenord”. Ett nytt lösenord skickas då till din e-post.

Startsidan och widgets

Efter inloggning kommer du till din personliga startsida. På denna kan du lägga upp 6st så kallade widgets. De är till för att snabbt ge dig den information du behöver när du loggar in i systemet. Dina widgets är helt personliga vilket betyder att de widgets du lägger upp inte syns hos dina kollegor.

När du loggar in första gången har du två widgets som är upplagda i förväg. En nyhetswidget till höger, och en arbetsorderwidget som visar veckans arbetsordrar i ett cirkeldiagram till vänster.

Ändra och ta bort widget

För att ändra en befintlig widget håller du musen över widgeten och klickar sedan på kugghjulet som visas uppe till höger.

När du har klickat på kugghjulet kommer en ruta upp där du kan ställa in din widget. Tänk på att valen som finns är beroende på vilken widget det är du har tillagd på din startsida.

I widgeten Arbetsorder kan du ange en egen rubrik för din widget, ställa in om du vill se ordrarna i en lista, på karta eller i diagram. Du kan även ställa in vilket datumintervall av arbetsordrar som ska visas samt lägga till extra villkor under ”Fler villkor”. Villkor kan till exempel användas för att endast visa ordrar av en viss ordertyp eller med en specifik referens.

Vill du ta bort en widget du har lagt upp klickar du på knappen ”Ta bort” nere till vänster.

Lägga till en ny widget

För att lägga till en ny widget håller du musen över en tom widgetplats på din startsida och klickar på plustecknet som dyker upp.

Välj sedan den widget du vill lägga till ifrån listan.

Efter att du har klickat på den widget du vill lägga till visas rutan där du har möjlighet att ställa in exakt vad du vill att din widget ska visa.

Meny och snabbsök

På vänstersidan hittar du din huvudmeny. Här finns olika val att tillgå beroende på er uppsättning av systemet samt vilka behörigheter du som användare har. En del menyval har en undermeny som visas när du klickar på menyvalet.

Ovanför menyn finns en sökruta för att snabbt och enkelt söka fram arbetsordrar. Här kan du kombinera olika ord eller begrepp från olika delar av en arbetsorder. Du kan till exempel söka direkt på ett ordernummer eller kombinera ett kundnamn med en adress eller en status. Det du skriver in söker den på i olika fält för att ge dig så bra träff som möjligt.

När du har skrivit in dina sökord och tryckt Enter dyker ditt sökresultat upp. I exemplet ovan sökte vi efter ”Infobric” och ”Pågår” och fick tre träffar. Alla hade kundnamnet Infobric och texten ”Pågår” i Status.

I ett sökresultat kan du alltid klicka på en kolumnrubrik för att sortera på en specifik kolumn, eller filtrera ner ditt resultat genom att skriva in en text i den vita rutan mellan rubriken och sökresultatet.

Tips! Använd en stjärna * som wildcardtecken innan ditt sökord. Då säger du till systemet att det får finnas någon annan text i fältet innan den text du söker efter.

För att gå vidare in på en arbetsorder dubbelklickar du på den i sökresultatet.

Menyraden längst upp

Den svarta raden längst upp i systemet är en extra menyrad. Vad som visas här beror på var i systemet du befinner dig. Det kan till exempel vara alternativ för att skapa order om du är inne under menyvalet Arbetsorder.

Till vänster hittar du de alternativ som skiljer sig åt och till höger hittar du några fasta ikoner. Till exempel spara (diskett), ta bort (papperskorg) och skriv ut (skrivare).

Du har även höger- och vänsterpilar. Med hjälp av dessa kan du backa respektive göra om de ändringar du har gjort i systemet, som du ännu inte har sparat. Ikoner som är tända går att använda, är de släckta har de ingen funktion just nu.

Under ikonen med tre punkter visas ytterligare några olika alternativ beroende på var du befinner dig i systemet.

Arbeta med flikar

Systemet är, likt en webbläsare, uppbyggt med ett fliksystem. Allt som öppnas upp i systemet dyker upp som en egen flik. Detta gör att du kan ha flera arbetsordrar och andra flikar öppna samtidigt och växla mellan dem.

För att stänga ner en flik klickar du på krysset. Om det finns inskriven information på fliken som inte är sparad får du upp en fråga om du vill spara dina ändringar.

Bokmärken

Du kan lägga upp personliga bokmärken i systemet. Dessa hittar du alltid under ikonen uppe till höger med de tre punkterna. Du kan ändra sorteringsordning och ta bort de bokmärken du inte vill ha kvar.

För att skapa ett bokmärke klickar du på stjärnan på den flik du är inne på just nu. Det kan vara en sökning efter en arbetsorder som du vet med dig att du kommer vilja göra löpande. Till exempel alla ej avslutade jobb på en specifik kund.

När du skapar ett bokmärke har du möjlighet att bocka i "Visa i meny". Du får då upp ett menyval i huvudmenyn för de bokmärken du valt att skapa och visa i menyn.