Alla samlingarPrislistor
Koppla en prislista till projekt, kund eller arbetsplats
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Lär dig mer om hur du skapar upp prislistor här.

En prislista kan kopplas till ett projekt, en kund eller en arbetsplats och kan även kopplas till flera olika projekt, kunder eller arbetsplatser. Du behöver alltså inte skapa en prislista för varje projekt, kund eller arbetsplats du har.

En prislista eller regelprislista kan kopplas på två olika sätt.

1. Inne på en prislista, klicka på fliken Prislistekopplingar. Under Typ väljer du om prislistan ska kopplas till ett projekt eller kund och därefter väljer du i rullgardinslistan till vilket projekt eller kund som kopplingen ska göras. Tryck på knappen Lägg till för att lägga till projektet eller kunden. Ovan steg kan upprepas om du har flera kopplingar som ska göras till samma prislista. Avsluta kopplingen genom att klicka på Spara (disketten) i den övre menyraden.

2. Du kan via Register i huvudmenyn gå in på ett projekt, en kund eller en arbetsplats och söka i ditt register. När du öppnat ett projekt, en kund eller en arbetsplats klickar du på fliken Prislistekopplingar. I rullgardinslistan väljer du den prislista som du vill koppla och trycker på Lägg till. Prislistan du valde kommer att visas i listan över Befintliga kopplingar. Avsluta kopplingen genom att klicka på Spara (disketten) i den övre menyraden.

Tips! För att minimera underhållet av dina prislistor kan du skapa allmänna prislistor, t.ex. ”Prislista 10% rabatt” som gäller för flera projekt, kunder eller arbetsplatser. Då behöver du inte skapa en prislista för varje projekt, kund eller arbetsplats.

Har du fler frågor gällande prislistor? Kolla in vår kom igång-guide här!