Alla samlingarMobilapp
Hur fungerar synkronisering i appen?

Lär dig när en synkning av appen går igång och vad synk-ikonerna egentligen betyder.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varför behövs synkronisering?

Eftersom vår app är utvecklad för att kunna användas utan täckning och internetuppkoppling så har vi en funktion som gör att ändringar på en arbetsorder automatiskt eller manuellt synkroniseras till molnet.

Automatisk synkronisering

När du har sparat dina ändringar och går ur en arbetsorder tillbaka till Orderlista-vyn synkroniserar appen automatiskt ändringarna som du lagt till på arbetsordern.

Du ser detta genom att det dyker upp en molnikon högst upp på skärmen bredvid hamburgermenyn. Först har molnet en liten klocka i sig. Under tiden som appen synkroniserar ser du två pilar och när synkroniseringen är klar blir det en bock. Bocken visas en kort stund innan den försvinner igen. Stäng inte ner appen förens du ser bocken i molnet!

Dyker det upp ett utropstecken i molnikonen har synkroniseringen inte lyckats. Detta kan bero på dålig täckning, till exempel om du befinner dig i en källare. Förflytta dig till en annan plats med bättre täckning och testa i stället att göra en manuell synkronisering.

Har det gjorts centrala ändringar på en arbetsorder kommer dessa automatiskt synkroniseras till din app i samband med att en automatisk eller manuell synkronisering påbörjas. Även vid denna synkronisering dyker molnikonerna upp på din skärm. Stäng inte ner appen förens du ser bocken i molnet!

Manuell synkronisering

Vill du att dina ändringar på en arbetsorder ska synkroniseras när du fortfarande är inne på arbetsordern, eller om företaget inte använder automatisk synkronisering, behöver du göra en manuell synkronisering.

När du gjort en ändring dyker antingen molnikonen med en liten klocka (om ni använder automatisk synkronisering), eller molnikonen med ett M (om ni endast använder manuell synkronisering) upp högst upp på skärmen bredvid hamburgermenyn. För att synkronisera trycker du på molnet och då dyker två pilar upp. När synkroniseringen är klar blir det en bock i molnet. Bocken visas en kort stund innan den försvinner igen. Stäng inte ner appen förens du ser bocken i molnet!

Dyker det upp ett utropstecken i molnikonen har synkroniseringen inte lyckats. Detta kan bero på dålig täckning, till exempel om du befinner dig i en källare. Förflytta dig till en annan plats med bättre täckning och testa att synkronisera på nytt.

Har det gjorts centrala ändringar på en arbetsorder som ska skickas till din app, och ni endast använder manuell synkronisering, dyker molnikonen med M:et upp på din skärm. Tryck på molnet för att synkronisera. Stäng inte ner appen förens du ser bocken i molnet!